Driedaagse introductiecursus rampenmanagement | VOLZET

Je kan helaas niet meer inschrijven voor deze introductiecursus. Het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Kom je op professionele basis geregeld in aanraking met noodplanning en crisisbeheer? Wil je meer inzicht krijgen in de basisprincipes zoals wetgeving, actoren en werkprocessen? Laat je dan tijdens onze introductiecursus rampenmanagement drie dagen onderdompelen in de wereld van noodplanning en crisisbeheer.

In deze stoomcursus van drie opeenvolgende lesdagen leer je de basisprincipes van noodplanning en crisisbeheer. Je krijgt een breed zicht op de belangrijkste begrippen en werkprocessen.

Programma

Dag 1: van 9 tot 16 uur

Korte introductie in de belangrijkste theoretische begrippen die binnen de noodplanning en het crisisbeheer worden gebruikt. We gaan dieper in op de verschillende risico’s waaraan onze maatschappij blootstaat. We bekijken de risicocyclus en de manier waarop hier in België praktische uitvoering aan wordt gegeven.

Dag 2: van 9 tot 16 uur

Werking van de vijf disciplines en het verloop van een incident.

Dag 3: van 9 tot 16 uur

Praktische tips en een leerrijke oefening om je kennis om te zetten in de praktijk.

Voor wie?

De introductiecursus is bedoeld voor wie op professionele basis geregeld in aanraking komt met noodplanning en crisisbeheer en graag meer inzicht krijgt in de basisprincipes. We denken hierbij aan personen die een (coördinerende) rol spelen binnen een intern noodplan, die in noodsituaties als contactpersoon voor de hulpdiensten fungeren of die een ondersteunende taak hebben binnen een lokale, provinciale of nationale crisiscel.

Voor alle duidelijkheid, dit is geen opleiding tot noodplanningscoördinator of een alternatief voor het postgraduaat rampenmanagement. Het is een introductiecursus voor wie voor het eerst wil ondergedompeld worden in noodplanning en crisisbeheer.

De introductiecursus vindt plaats op vrijdag 24, maandag 27 en dinsdag 28 maart 2023 op Campus Vesta, Oostmalsesteenweg 75, 2520 Ranst.

De kostprijs bedraagt 250 euro.

Voor meer informatie:

Sofie de Caluwe | E sofie.decaluwe@campusvesta.be | T +32 3 205 19 50 | M +32 476 88 32 00

Op de hoogte blijven over het PGRM?

Uw privacy is voor ons belangrijk. Als u graag op de hoogte blijft kan u zich registreren via de GDPR site van Campus Vesta. Na registratie krijgt u een mail toegestuurd waarin u uw keuze kan bepalen en bevestigen.