Mondmaskerplicht op Campus Vesta

Naar aanleiding van de beslissingen die genomen werden door de Provinciale Crisiscel geldt er een mondmaskerplicht op het volledige terrein van Campus Vesta.  

Er zijn maar enkele uitzonderingen waarbij een mondmasker dragen niet verplicht is:  

  • Bij intensief sporten, maar enkel indien de afstand van 1,5 meter (en liefst meer) gegarandeerd kan worden. Er mag ook geen contact met anderen aanwezigen zijn.
  • Als je ergens alleen loopt. Of als je ergens zo goed als alleen loopt en maar sporadisch een enkeling kort kruist. Maar ook in deze gevallen heb je wel een mondmasker bij de hand dat je meteen weer kan opzetten indien nodig. 
  • In burelen en leslokalen, eens je een vaste plaats ingenomen hebt waar de afstandsregels gerespecteerd kunnen worden. Docenten houden minstens 2 meter afstand of dragen een mondmasker.
  • Bij het roken in de rookgedoogzones, mits respecteren van de regels die daar geafficheerd zijn.
  • Tijdens de lunch, maar dit enkel als je neerzit, zodra je je weer verplaatst zet je opnieuw je mondmasker op. Blijf je nog even zitten na het nuttigen van je lunch? Zet dan ook opnieuw je mondmasker op.
  • Voor personen die met een medisch attest kunnen aantonen dat ze geen masker mogen dragen. Zij zijn wel verplicht om een spatscherm te dragen.

Deze maatregelen gelden voor iedereen die op onze campus aanwezig is, ongeacht het doel van het bezoek, de duur van het bezoek, de regels van je eigen werkplek, etc. 

Laten we het opnieuw zo veilig mogelijk houden voor jezelf en onze collega’s en draag dus je mondmasker. BEDANKT!