EINDWERK: Geen water te diep: aanbevelingen voor een lokaal Bijzonder Nood- en Interventieplan Wateroverlast. | Vanessa De Backer

De gevolgen van klimaatverandering worden steeds groter. Diverse onderzoeken tonen aan dat we steeds vaker geconfronteerd zullen worden met extreme weersomstandigheden. Naast hete en droge zomers, zullen we – zeker in Noord-Europa – ook meer te maken krijgen met intensere neerslag. De laatste jaren komen hevige zomeronweders, met overvloedige regenval tot gevolg, vaker voor in België. Ook dit jaar werden al verschillende gemeenten getroffen door grootschalige wateroverlast.
Ongeacht deze feiten hebben slechts weinig gemeenten een Bijzonder Nood- en Interventieplan Wateroverlast. Dit onderzoek wil echter de meerwaarde van zo’n BNIP aantonen. Enkel terugvallen op het Algemeen Nood- en Interventieplan van de gemeente of de federale diensten van de gouverneur is immers niet voldoende voor een doeltreffende multidisciplinaire hulpverlening bij overstromingen.

Op de hoogte blijven over het PGRM?

Uw privacy is voor ons belangrijk. Als u graag op de hoogte blijft kan u zich registreren via de GDPR site van Campus Vesta. Na registratie krijgt u een mail toegestuurd waarin u uw keuze kan bepalen en bevestigen.