INSCHRIJVEN AFGESLOTEN

De inschrijvingen voor het academiejaar 2023-2024 zijn afgesloten.

———

Tijdens academiejaar 2023-2024 zullen de modules 1, 2, 4, 8, 9 en 10 georganiseerd worden.

Wil je het getuigschrift postgraduaat rampenmanagement behalen, dan moet je module 1, 2 en twee keuzemodules succesvol afronden. Je kan het volledige pakket van je opleiding spreiden over maximaal 5 academiejaren. Tijdens de opleiding of nadien kan je uiteraard ook extra modules volgen.

Let op: bij een nieuwe inschrijving moet je verplicht inschrijven voor module 2. Module 1 moet je eveneens verplicht afleggen voor het behalen van je getuigschrift, maar je kiest zelf wanneer.

Hoef je het getuigschrift niet per se te behalen, dan kan je je ook als vrije cursist voor één of meerdere modules (uitgezonderd module 1) inschrijven, op voorwaarde dat je over voldoende voorkennis en motivatie beschikt. Als vrije student hoef je het traject niet te volgen en moet je dus niet de verplichte modules 1 en 2 afleggen. Je kan de modules los van elkaar volgen. Je krijgt ook toegang tot het online communicatiekanaal en je neemt deel aan het examen. Aan het einde krijg je een bewijs van deelname aan de module. Je betaalt hetzelfde inschrijvingsgeld als de andere studenten.

TOELATINGSVOORWAARDEN

Om aan de opleiding te mogen beginnen, moet je in het bezit zijn van een bachelordiploma. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan hiervan worden afgeweken: een EVC-beoordeling en/of een toelatingsproef waarbij de organisator vaststelt dat de kandidaat voldoet aan de begintermen van de opleiding, kan aanleiding geven tot een aanvullende toelating voor studenten die niet expliciet aan de diplomavoorwaarden voldoen.

Doelgroep zijn leidinggevenden van verschillende hulpverleningsdisciplines:

  • Leidinggevenden van verschillende hulpverleningsdisciplines
  • Brandweer en politie
  • Artsen en verpleegkundigen
  • Veiligheidsverantwoordelijken van bedrijven, ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen
  • Beleidsverantwoordelijken van verschillende beleidsniveaus
  • Ambtenaren noodplanning
  • Vrijwilligers en medewerkers met een coördinerende rol binnen crisisbeheer

INSCHRIJVINGSGELD

Om deze kwaliteitsvolle interuniversitaire opleiding te kunnen blijven garanderen, zijn we genoodzaakt om het inschrijvingsgeld te verhogen.

Schrijf je je voor het eerst in voor deze opleiding? Dan zal je vanaf dit academiejaar 1.200 euro per module moeten betalen. Jaarlijks komt daar nog 100 euro bij voor je inschrijving aan de universiteit (postgraduaatsopleiding), je verzekering als deelnemer en voor andere administratieve afhandelingen.

Ben je al gestart met je PGRM en heb je al een of meerdere modules afgerond? Dan blijft het inschrijvingsgeld voor jou op 600 euro per module. We zullen je evenwel ook jaarlijks 100 euro voor inschrijving, verzekering en administratie moeten vragen.

We begrijpen dat een prijsverhoging nooit aangenaam is. Daarom willen we onze beslissing ook duidelijk verantwoorden.

Processen in onze samenleving worden steeds complexer en rampsituaties grootschaliger. Dat heeft tot gevolg dat de noodzaak aan een professionele en multidisciplinaire opleiding voor actoren in hulpverlening en veiligheid groter is dan ooit. Om een kwaliteitsvolle interuniversitaire opleiding te kunnen blijven garanderen, moeten we investeren in een goed uitgebouwd programma dat up-to-date is en waarbij we de meest bevlogen lesgevers en de beste professionals uit het werkveld kunnen aantrekken. Dat is alleen mogelijk mits voldoende middelen.

Hoewel we onze kosten jaar na jaar zien stijgen, hebben we het inschrijvingsgeld het voorbije decennium nooit aangepast. We willen ook vermijden om jaarlijks een (kleinere) prijsverhoging te moeten doorvoeren.

Dat heeft geleid tot deze verhoging van het inschrijvingsgeld voor een opleiding waar geen subsidiëring voor bestaat. Desondanks hebben we geprobeerd om de prijs, in vergelijking met andere postgraduaatsopleidingen, zo laag mogelijk te houden. Een beleid dat we trouwens ook de volgende jaren willen aanhouden.

Voor een postgraduaatsopleiding heb je geen recht op een studietoelage. Je kan wel gebruik maken van de KMO-portefeuille (registratienummer DVO 109141).

De opleiding komt in aanmerking voor betaald educatief verlof (Brussel/Wallonië). De opleiding geeft geen recht op opleidingsverlof, opleidingscheques en opleidingskrediet.

BEVESTIGING START OPLEIDING

Als je kandidaatstelling goedgekeurd wordt en je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, ontvang je van Campus Vesta een bevestigingsmail met verdere informatie om je inschrijving definitief te maken.

Enkel studenten die dit academiejaar ingeschreven zijn, kunnen voor volgend academiejaar inschrijven als herinschrijvers. Studenten die een jaar of langer niet ingeschreven geweest zijn aan Universiteit Antwerpen, moeten de procedure voor nieuwe inschrijvingen volgen.

Op de hoogte blijven over het PGRM?

Uw privacy is voor ons belangrijk. Als u graag op de hoogte blijft kan u zich registreren via de GDPR site van Campus Vesta. Na registratie krijgt u een mail toegestuurd waarin u uw keuze kan bepalen en bevestigen.