Uit het onderzoek blijkt dat organisatoren zich niet allemaal bewust zijn van de risico’s die extreem weer met zich meebrengt. Er blijken ook geen eenvoudige en duidelijke actiefiches te bestaan over extreem weer.

Weerbaarheidstraining, educatie aangaande PTSS, een ondersteunende organisatiecultuur, toegang tot psychologische hulp en peer support en een uitgebreide en gepersonaliseerde nazorg zijn belangrijk als preventie van cumulatieve PTSS bij interventiediensten van de Belgische politie.

Een steekkaart met de nodige actiepunten zou als voorstel kunnen dienen om hierrond een officieel gevalideerd werkschema te publiceren. Dit zou het huidige opvallende hiaat binnen de staande orders van de hulpverlener-ambulancier al goed helpen opvullen.

Het tijdig detecteren en opvangen van morele verwondingen kan het best gebeuren door aandachtig te zijn voor en waar mogelijk in te spelen op de zeven factoren (training, organisatiecultuur, normvervaging, peer support, reflectie & debriefing, nazorg en erkenning) en hun onderlinge samenhang.

Although simpler tools are preferred for rapid assessment during MCEs, more advanced triage systems including prehospital lactate may offer value in guiding more accurate triage decisions.

Er is een kennistekort bij zorgverleners omtrent CBRNe. Bovendien werkt de meerderheid van de geïncludeerde ziekenhuizen binnen dit onderzoek met een vaste decontaminatievoorziening die in de meeste gevallen niet voldoet aan de technische vereisten die zijn uitgeschreven in de leidraad CBRNe.

We proberen tot pragmatische aanbevelingen te komen voor een toekomstig beleidskader inzake militaire mobiliteit op twee belangrijke deelwerven: de interdepartementale samenwerking én de betrokkenheid van de private sector.

Hoe kan de geïntegreerde politie haar interne organisatiestructuur verbeteren om
met actuele en relevante informatie bij te dragen aan het optimaliseren van het transdisciplinair informatiemanagement tijdens een crisis?

Zorgverleners van D2 hebben vaak geen opleiding gevolgd inzake CBRNe en voelen zich niet voorbereid om een CBRNe incident te beheersen.

Hoewel er een solide basis voor medische noodplanning bestaat, is er nog aanzienlijke ruimte voor verbetering. Met name de integratie van gespecialiseerde kennis in noodsituaties en doorgedreven opleiding en training.

Op de hoogte blijven over het PGRM?

Uw privacy is voor ons belangrijk. Als u graag op de hoogte blijft kan u zich registreren via de GDPR site van Campus Vesta. Na registratie krijgt u een mail toegestuurd waarin u uw keuze kan bepalen en bevestigen.